De carrière van Martin McDonagh als regisseur verliep met ups en downs. Zijn speelfilmdebuut uit 2008. In Brugge, werd destijds goed ontvangen en is sindsdien alleen maar gegroeid. Brendan Gleeson en Colin Farrell spelen een niet-overeenkomend stel Ierse huurmoordenaars die zich in de stad verstoppen, elkaar irriteren maar een band opbouwen wanneer ze worden achtervolgd door hun psychotische baas, gespeeld door Ralph Fiennes. Elke keer dat je ernaar kijkt, wordt de film leuker.

Maar Zeven psychopaten De uitgestrekte meta-misdaadkomedie uit 2012 die zich afspeelt in Hollywood was geen doorbraak. Ondanks een uitstekende cast (Farrell, Sam Rockwell, Christopher Walken, Woody Harrelson), jaagt het niet alleen zijn eigen staart na: het vangt het op en verdwijnt in zijn eigen uitgangspunt.

2017 Drie billboards buiten Ebbing, Missouri het was aanvankelijk een enorm succes, het bracht $ 160 miljoen op aan de kassa en ontving vele prijzen, waaronder Oscars voor Rockwell en Frances McDormand. Maar het werd later bekritiseerd, niet alleen vanwege de karikatuur van het kleine Amerikaanse stadje, maar ook vanwege de verlossende boog die werd aangeboden aan de gewelddadige racistische agent Dixon (Rockwell).

Nu de vierde speelfilm van McDonagh, waarin hij zijn Ierse roots koestert en Gleeson en Farrell herenigt. De setting is een klein, dunbevolkt eiland voor de westkust van Ierland in april 1923, terwijl de Ierse burgeroorlog zijn hoogtepunt bereikt op het land en geweerschoten en explosies boven het water te horen zijn. Fiddler en aspirant-componist Colm (Gleeson, meedogenloos en monumentaal als altijd, zijn ondertoon nu bijna een speciaal effect) gaat elke dag naar een plaatselijke bar met zijn lieve maar botte vriend, Pádraica (de altijd aansprekende Farrell). voor jaren, zoals tijd zou doorbrengen in nutteloos gebabbel.

Maar in de openingsscène van de film arriveert Pádraic bij Colms hut, en zijn vriend, die binnen zit te roken, negeert hem ronduit. Pádraic is in de war. De volgende dag zegt Colm brutaal tegen hem: “Ik mag je gewoon niet meer.” ‘Je vindt me leuk,’ zegt Pádraic hulpeloos. ‘Ik weet het niet,’ zegt Colm. Pádraic kan het idee niet bevatten.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en eenvoudige gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van de New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
Later legt Colm zichzelf uit. De tijd glijdt weg. Over 12 jaar is hij dood. Als hij aan zijn muziek werkt, zal er iets nieuws in de wereld zijn dat er niet zal zijn als hij zijn tijd verspilt aan het luisteren naar de onzin van Pádraic (letterlijk: een van zijn favoriete onderwerpen is de kak van zijn lieve ezel). Hij wil met rust gelaten worden. Als Pádraic dwaas nalaat dit te doen, dreigt hij zichzelf te verminken.

Inhoud van onze partners

[See also: The White Lotus and the horror of the super-rich]

Dus hier is een nogal krakend dilemma: de eisen van kunst versus de eisen van het leven. De film zwaait die gewoon met de uitstekende muziek van McDonagh-medewerker Carter Burwell, die idioot Ierse jingles schuwt voor Colms eigen composities, en etherische geluiden naar de soundtrack brengt, wat een wereld elders suggereert. Maar het echte thema van de film ligt veel dichter bij huis: pijn van welke aard dan ook maakt een einde aan langdurige relaties, romances of vriendschappen. Gleeson en Farrell hebben hun eigen geschiedenis samen (ook voor ons) en zijn meteen geloofwaardig als koppel met een gedeeld verleden.

Pádraic realiseert zich met afgrijzen dat Colm suggereert dat hij hem nooit echt gemogen heeft. Er is zo weinig anders op dit kleine eiland. Ze woont in een primitief huisje en deelt een slaapkamer met haar beter opgeleide, jongere zus Siobhán (Kerry Condon), die duidelijk de beperkingen van de plek ziet. “Weer een stille man op Inisherin – jullie zijn allemaal verdomd saai met je zinloze klachten”, zegt ze tegen Colm. Pádraic’s enige andere vriend is Dominic (Barry Keoghan), de zoon van de misdadiger van het eiland. Dominic is eerst sympathiek, maar dan keert ook hij zich tegen Pádraico. Voor de goede orde wordt het eiland achtervolgd door mevrouw McCormick (Sheila Flitton), een banshee die dood en rampspoed voorspelt.

Banshee van Inisherin, de laatste in McDonagh’s trilogie van toneelstukken die zich afspelen op eilanden, is een werk van grote zuiverheid, prachtig gemaakt. Gefilmd op Inishmore en Achill Island, zien de landschappen er mooier uit dan ooit en de magische zonsondergangen zijn hartverscheurend. Het breiwerk is subliem, de landmeubelen buitengewoon folkloristisch. Verlichting, vóór elektriciteit, is een traktatie, de stilte is diepgaand. Allereerst is de taal verleidelijk, zo ritmisch, zo veel oproepen en antwoorden, het spreekt van een gesloten gemeenschap en haar tradities.

Ierland is extreem, niet gecompenseerd door de suggestie dat de meningsverschillen tussen Pádraic en Colm een ​​microkosmos zijn van degenen die het land verscheuren. Zo’n terminale Iersheid is in feite alleen mogelijk onder de diaspora (McDonagh is een Londenaar), maar zoals we allemaal weten door de buitengewone kracht van Ierse fictie, is het een wereld die het vertellen van verhalen mogelijk maakt zoals nergens anders. Dit briljant nare sprookje kent zijn plaats.

“The Banshee of Inisherin” draait nu in de bioscoop

[See also: White Noise: a weird and wonderful spectacle]

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 oktober 2022.

FREE IPHONE 14 VERIZON [VJWAN6] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [OR8V50] IPHONE 14 GIVEAWAY INDIA [42T291] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [D0LB6G] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [L80V45] GIVEAWAY IPHONE 14 QUOTE [BBIZY4] GIVEAWAY IPHONE 14 QUORA [W4J7P0] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY POWER TIKTOK SEARCH [66XP9H] LEVINHO IPHONE 14 GIVEAWAY [DHZJHM] APPLE IPHONE 14 DEALS AND CARRIER OFFERS GET A FREE IPHONE 14 PLUS [W6058M] IPHONE 14 GIVEAWAY IN FAMPAY [DHJ9S2] IPHONE 14 PRO MAX 128GB SPACE BLACK SIM FREE EXPERCOM [CTU0EJ] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [0AEBPG] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INDIA [4T48RQ] [YQ4FYG] IPHONE 14 GIVEAWAY 2023 REAL GIVEAWAYS S PROFILE TECHNET [LW53IK] GIVEAWAY IPHONE 14 NEW UPDATE [DH7QWZ] IPHONE 14 INTERNATIONAL GIVEAWAY [T5WCJG] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE WIN AND GET FREE SMARTPHONE [UA4R9P] GIVEAWAY IPHONE 14 NOW [FKP19N] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [N8GHI1] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY GIVEAWAYBASE [JUU9PK] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE INTERNATIONAL [XGZAT2] FREE IPHONE 14 PLUS [GAA0D6] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO MAX [8YZ2JB] FREE IPHONE 14 KAISE LE [B4N6H5] APPLE IPHONE 14 DEALS AND CARRIER OFFERS GET A FREE IPHONE 14 PLUS [EOFQFB] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [AEYBGD] GIVEAWAY IPHONE 14 QR CODE [NNLNVN] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [ZGOGKI] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY PAKISTAN 2023 ALLEVENTS IN [QO57QB] IPHONE 13 PRO MAX FREE GIFT SPIN AND WIN GIVEAWAY SERVICENOW [7W6P8I] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [QBC4ON] FREE IPHONE 14 VERIZON [JLOMVT] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [WZ73RY] FREE IPHONE 14 PRO MAX FLIPKART GIFT CARD [VUNWG6] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [IS5WX0] IPHONE 14 GIVEAWAY IN PAKISTAN [7R0T7A] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [8BSMQC] FREE IPHONE 14 PRO AMAZON [SFZAIQ] IPHONE 14 GIVEAWAY IN PAKISTAN [ARVP6D] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE INTERNATIONAL [YWOQCS] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY INDIA [ZQ0GC9] MACRUMORS GIVEAWAY WIN AN IPHONE 14 PLUS AND 100W MULTIPORT [5LLG8J] FREE IPHONE 14 LOOK [CY3AAB] IPHONE 14 PRO MAX 128GB SPACE BLACK SIM FREE EXPERCOM [UYLGOP] BUY SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G GIFFGAFF [C2ICAG] IPHONE 14 GIVEAWAY IN FAMPAY [EHZDAS] GAURAVZONE IPHONE 14 GIVEAWAY [NQN462] IPHONE 14 INTERNATIONAL GIVEAWAY [EH3S8N] IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX] [WO1WXB] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [LPM9OI] IPHONE 14 GIVEAWAY 2023 REAL GIVEAWAYS S PROFILE TECHNET [T5VD9M]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *