Half januari ging ik naar het World Economic Forum in Davos, waar Keir Starmer en ik aan veel verschillende mensen vertelden dat we met Labour in de regering, Groot-Brittannië weer open zou zijn voor zaken. Nadat we onze snowboots hadden aangetrokken en de bergen in waren gegaan – waar ik wanhopig probeerde niet uit te glijden en mezelf belachelijk te maken voor de wachtende camera’s – merkten we dat ons bericht hartelijk werd ontvangen, wat zeker hielp bij de ijzingwekkende -14 temperaturen °C.

Onze reis, gevuld met officiële evenementen van het World Economic Forum en ontmoetingen met buitenlandse tegenhangers, Britse bedrijfsleiders en internationale bedrijven, was een duidelijke herinnering aan het feit dat het vertrouwen in het wereldwijde leiderschap van Groot-Brittannië en ons investeringspotentieel de afgelopen jaren ernstig is afgenomen. Het VK was tussen 1997 en 2010 goed voor ongeveer 8 procent van de wereldwijde directe buitenlandse investeringen (FDI), maar sinds 2010 is dat aandeel gehalveerd tot 4 procent. Bovendien was het VK in 2021 goed voor slechts 1,7 procent van de wereldwijde directe buitenlandse investeringen, het slechtste resultaat sinds 1990.

[See also: Jess Phillips’s Diary: Building up to power, Rishi Sunak’s healthcare, and why I would decree beards for all men]

Kritische missie

Keir en ik waren daar om ons Green Prosperity Plan te bespreken, onze missie om te investeren in de klimaattransitie en onze energiezekerheid – net op het moment dat er ruzie ontstond tussen de VS en de EU over subsidies in de koolstofarme industrieën van de toekomst. We weten dat één land een wereldleider zal zijn als het gaat om elektrische auto’s, hernieuwbare energie en de technologie die we nodig hebben om de klimaatverandering te bestrijden. Waarom zou het Groot-Brittannië niet zijn?

De conservatieven houden ons tegen, met Grant Shapps, de bedrijfssecretaris, die het podium betreedt tijdens een evenement van de Confederation of British Industry om te zeggen dat opereren in deze gebieden “gevaarlijk” is.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en essentiële gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van de New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Bouw, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
Ik zal hem vertellen wat gevaarlijk is: niets doen. Labour zal tegen 2030 een koolstofvrij energiesysteem leveren en een programma voor woningisolatie lanceren om 19 miljoen tochtige huizen te voorzien van de energie-efficiënte retrofits die ze nodig hebben. Het maakt deel uit van ons plan om de economische groei te herstellen, banen te creëren en wereldwijde investeringen binnen te halen – allemaal gebouwd op de basis van economische stabiliteit en veiligheid.

Inhoud van onze partners

De oorlogswind

Het Green Prosperity Plan helpt ons niet alleen om kansen te grijpen. Het geeft ons de tools die we nodig hebben om de grootste dagelijkse uitdaging waarmee mensen worden geconfronteerd aan te pakken: energierekeningen. We praten nu al meer dan een jaar over de kosten van levensonderhoud. Al meer dan een jaar zien gezinnen en bedrijven de vooruitzichten somberder worden, terwijl ze constante stress doorstaan ​​zonder dat het einde in zicht is – onder een regering die geen enkele basisbehendigheid, competentie of kracht heeft om het aan te pakken. Meestal maakt het de situatie alleen maar erger.

In januari 2022 heb ik voor het eerst een eenmalige meevallertaks voorgesteld aan energiereuzen om te voorkomen dat gezinnen enorme kosten moeten dragen. Maar de conservatieve push bevat grote belastingvoordelen voor investeringen in fossiele brandstoffen die de overheidsbelasting overstijgen. De enorme winsten van energiebedrijven zijn meevallers van de oorlog. Het is niet te rechtvaardigen dat ze niet verhuizen om de stijgende energierekeningen te dekken waarmee gezinnen nog steeds worden geconfronteerd, deels als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne.

Afgezien van een snelle oplossing

De dag nadat ik vanuit Davos naar Londen was teruggekeerd, sprak ik op de Fabian New Year’s Conference in Londen. Ik sprak over hoe Labour de maas in de belastingheffing van de conservatieve regering zou wegwerken door het op hetzelfde niveau te brengen als Noorwegen om de verhoging van het prijsplafond van april te stoppen en bedrijven te helpen met hun energierekening.

We moeten echter verder gaan dan het plakken van een pleister. Het Green Prosperity Plan helpt ons niet alleen om de banen van de toekomst te creëren; het zal onze energiezekerheid vergroten, wat betekent dat we minder afhankelijk zijn van dictators als Vladimir Poetin. Ze zullen rekeningen elk jaar goedkoper maken, niet alleen dit jaar. En, belangrijker nog, het zal ons helpen de klimaatverandering tegen te gaan.

Crisis van dichtbij

Het was een ongewone week waarin ik van beide kanten heb gezien hoe we deze enorme economische uitdaging kunnen aanpakken. Ik zal spoedig terugkeren naar mijn normale schema en naar Leeds gaan, waar mijn kiezers de realiteit van die crisis onder ogen blijven zien.

Nu de regering afwezig is in het gesprek over de kosten van levensonderhoud en weer verwikkeld is in smerigheid, weet ik dat het aan Labour zal worden overgelaten om deze crisis op te lossen.

We zullen klaar zijn om Groot-Brittannië open te stellen voor zaken, onze economie een boost te geven en de crisis van de kosten van levensonderhoud aan te pakken. Dat zijn onze prioriteiten en dat is de boodschap die ik vanaf de heuveltoppen zal blijven roepen.

Rachel Reeves is schaduwkanselier van de schatkist en parlementslid voor Leeds West

[See also: Howard Jacobson’s Diary: Escaping an icy fate in the Highlands, celebrity-spotting in London, and my soft spot for the King]

FREE IPHONE 14 VERIZON [VJWAN6] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [OR8V50] IPHONE 14 GIVEAWAY INDIA [42T291] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [D0LB6G] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [L80V45] GIVEAWAY IPHONE 14 QUOTE [BBIZY4] GIVEAWAY IPHONE 14 QUORA [W4J7P0] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY POWER TIKTOK SEARCH [66XP9H] LEVINHO IPHONE 14 GIVEAWAY [DHZJHM] APPLE IPHONE 14 DEALS AND CARRIER OFFERS GET A FREE IPHONE 14 PLUS [W6058M] IPHONE 14 GIVEAWAY IN FAMPAY [DHJ9S2] IPHONE 14 PRO MAX 128GB SPACE BLACK SIM FREE EXPERCOM [CTU0EJ] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [0AEBPG] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INDIA [4T48RQ] [YQ4FYG] IPHONE 14 GIVEAWAY 2023 REAL GIVEAWAYS S PROFILE TECHNET [LW53IK] GIVEAWAY IPHONE 14 NEW UPDATE [DH7QWZ] IPHONE 14 INTERNATIONAL GIVEAWAY [T5WCJG] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE WIN AND GET FREE SMARTPHONE [UA4R9P] GIVEAWAY IPHONE 14 NOW [FKP19N] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [N8GHI1] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY GIVEAWAYBASE [JUU9PK] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE INTERNATIONAL [XGZAT2] FREE IPHONE 14 PLUS [GAA0D6] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO MAX [8YZ2JB] FREE IPHONE 14 KAISE LE [B4N6H5] APPLE IPHONE 14 DEALS AND CARRIER OFFERS GET A FREE IPHONE 14 PLUS [EOFQFB] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [AEYBGD] GIVEAWAY IPHONE 14 QR CODE [NNLNVN] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [ZGOGKI] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY PAKISTAN 2023 ALLEVENTS IN [QO57QB] IPHONE 13 PRO MAX FREE GIFT SPIN AND WIN GIVEAWAY SERVICENOW [7W6P8I] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [QBC4ON] FREE IPHONE 14 VERIZON [JLOMVT] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [WZ73RY] FREE IPHONE 14 PRO MAX FLIPKART GIFT CARD [VUNWG6] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [IS5WX0] IPHONE 14 GIVEAWAY IN PAKISTAN [7R0T7A] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [8BSMQC] FREE IPHONE 14 PRO AMAZON [SFZAIQ] IPHONE 14 GIVEAWAY IN PAKISTAN [ARVP6D] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE INTERNATIONAL [YWOQCS] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY INDIA [ZQ0GC9] MACRUMORS GIVEAWAY WIN AN IPHONE 14 PLUS AND 100W MULTIPORT [5LLG8J] FREE IPHONE 14 LOOK [CY3AAB] IPHONE 14 PRO MAX 128GB SPACE BLACK SIM FREE EXPERCOM [UYLGOP] BUY SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G GIFFGAFF [C2ICAG] IPHONE 14 GIVEAWAY IN FAMPAY [EHZDAS] GAURAVZONE IPHONE 14 GIVEAWAY [NQN462] IPHONE 14 INTERNATIONAL GIVEAWAY [EH3S8N] IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX] [WO1WXB] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [LPM9OI] IPHONE 14 GIVEAWAY 2023 REAL GIVEAWAYS S PROFILE TECHNET [T5VD9M]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *