Als iets wordt weggenomen, is er vaak pijn en soms woede; dan verstrijkt de tijd en vervagen herinneringen. Maar degenen die gewelddadig hebben gereageerd op de recente uitspraak van het Hooggerechtshof tegen wildkamperen in het Dartmoor National Park, zijn vastbesloten om hun woede te laten gelden. Meer dan 3.000 mensen protesteerden dit weekend op de heide tegen het verlies van de laatste vrije camping in Engeland. Het feit dat de uitspraak kwam op instigatie van een miljonair hedgefondsmanager (en Tory-donor) maakte het verlies nog bitterder.

Luisteren naar een de eeuwenoude strijd om privatiseringde demonstranten verwezen naar de legende van Oude Crockern, een geest uit Dartmoor die de hebzucht van rijke kooplieden wreekt. En toch beschouwen velen in het hele land dit nog steeds als een klein probleem, alleen relevant voor de weinige gelukkigen die wisten dat het mogelijk was om vrij onder de sterren te slapen. En ik kan meevoelen: ik ben opgegroeid in de buurt van Dartmoor, maar pas toen ik door de uitgestrekte openbare gebieden van de Verenigde Staten reisde, besefte ik dat kamperen zonder vergunning zelfs maar een optie was.

Het feit dat velen van ons nog nooit wild hebben gekampeerd, is precies waarom deze campagne zo belangrijk is. Als iets is teruggebracht tot het punt waarop er slechts één instantie is, is het gemakkelijker voor de machtigen om het volledig in de vergetelheid te laten raken. Dit geldt evenzeer voor natuur zelf in termen van ons vermogen om er toegang toe te krijgen. Vorige week nog waarschuwde de Environmental Protection Agency dat Tory-ministers hun belofte om de natuurlijke omgeving te herstellen niet nakomen. Binnenkort kan de kleurrijke flits van een schildpadvlinder of het gefladder van de kleine vleugels van een vleermuis verdwijnen in de nevelen van het geheugen, zoals regeringen toestaan biologische diversiteit zo abrupt af te nemen.

Wanneer mensen worden beperkt in het omgaan met de natuur, hebben ze ook minder persoonlijke neiging om het te behouden en te respecteren, claimen wildkamperen en campagnevoerders voor reislust. “We zijn vergeten hoe we licht op de aarde kunnen leven, hoe we kunnen leven tussen andere ecologieën en in balans en verbinding met de natuur,” Lewis Winks van Sterren zijn voor iedereen zei hij, daarbij verwijzend naar het feit dat het VK het staat onderaan de ranglijst van 14 Europese landen in termen van psychologische verbinding met de natuurlijke wereld.

Dus hoe kan het recht op toegang tot en genieten van ons dorp worden uitgebreid in plaats van beperkt? Dartmoor National Park Authority is erin geslaagd een akkoord te bereiken waarbij landeigenaren een onbekend bedrag betalen om wildkamperen aan te bieden in een beperkter gebied, en Lib Dem-parlementslid Richard Foord heeft een parlementaire motie ingediend waarin wordt opgeroepen tot wijziging van de wet om de toegang beter te beschermen naar Dartmoor. Maar degenen die op zoek zijn naar nieuw Wet op het recht om te zwerven ze beweren dat dit slechts pleisters op een gapende wond zijn en dat er een nieuwe wet op het recht om te verhuizen nodig is.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en eenvoudige gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van de New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
Op 24 maart werd een wetsvoorstel van particuliere leden ingediend om het recht om te zwerven uit te breiden tot bossen, rivieren en de groene gordel, ingediend door een Groen parlementslid Caroline Luc afgelopen zomer zal het zijn tweede lezing hebben. Een aantal Labour-parlementsleden, waaronder Alex Sobel, de schaduwminister van Milieu, tweette dat hun partij “het recht om te zwerven zou uitbreiden”; Jim McMahon, de schaduwminister van Milieu, zegt dat Labour de kwestie ziet als een “generatieverantwoordelijkheid”.

Inhoud van onze partners

Ondertussen zweeg de regering. Er kwam geen rekening op terug Overzicht van het landschaproept op tot meer bevoegdheden en plichten om natuurgebieden te beschermen, en het ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken heeft vorig jaar een Agnew-onderzoek naar de uitbreiding van roamingrechten vernietigd. Tegenstanders stellen dat wildkampeerders en zwervers over het algemeen niet te vertrouwen zijn op privéterreinen omdat bezoekers soms zwerfvuil en schade achterlaten.

Het landschap respecteren zonder sporen na te laten vereist echter ondersteuning van zowel educatie als monitoring. “De gerechtelijke procedure heeft tot nu toe waarschijnlijk meer dan £ 100.000 gekost, en dat is vóór het hoger beroep”, merkt Winks op. “Hiermee kunnen drie fulltime rangers van Dartmoor een jaar lang worden betaald om met elke plaatselijke school te werken.” Indien gekoesterd, kan deze manier van denken groeien in een nieuwe generatie die, in de voetsporen van Old Crockern zelf, bewakers zal worden van de plaatsen die voor ons allemaal speciaal zijn.

[See also: New Year promises won’t resolve our meat problem]

IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *