Nieuws uit januari: de kopmannen zijn op de verkeerde plek beland. Bij nationaal leiderschap is er een naar buiten gericht en een naar binnen gericht: spreken voor de eigen mensen buiten de eigen grenzen en met hen spreken. Politieke leiders moeten vaak praten met hun kiezers, van wie ze afhankelijk zijn. Maar ze moeten ook in het belang van hun kiezers praten met de grote wereldmachten.

Beide zijn belangrijk. Hoe noodlijdender een land is, hoe belangrijker het is om naar buiten te keren. Denk na Volodymyr Zelenski: ja, hij moet het Oekraïense volk verzamelen en het moreel handhaven; maar meer nog, hij moet het Westen verzamelen om wapens, geld en solidariteit te leveren. Daarom sprak hij op 18 januari via een videoverbinding met Davos, het Zwitserse resort waar het World Economic Forum wordt gehouden.

[See also: Rishi Sunak’s biggest threat from the right isn’t Boris Johnson – it’s Reform UK]

Ik was er dit jaar niet bij, maar ik ben er eerder geweest, klauwen wrijvend met andere mensen met geschubde hagedissen, recepten uitgewisseld met globalistische samenzweerders voor het koken en eten van kinderarbeiders. Of zoiets. Mijn herinneringen zijn een beetje wazig. Ze werden echter nieuw leven ingeblazen door Emily Maitlis en Jon Sopel in hun podcast Dagblad agenten, waarin een evenement op de late avond met een drankje in een chique hut in Davos wordt beschreven. Prinses Beatrice zat in de ene hoek, terwijl Tony Blair in de andere zat Keir Starmerterwijl de voormalige staf van Blair zich haastig rond haastte op zoek naar CEO’s voor een audiëntie Werk leider. En ik dacht: “Ja, dat klopt.”

Het punt is dat Starmer daar was, terwijl je zou verwachten dat de leider van de oppositie ergens in het noorden op de boomstronk zou zijn; en Rishi Soenak hij was er niet omdat hij geld aan het uitdelen was in Morecambe. Het verhaal uit Downing Street leek misschien even perfect: de arrogante leider van de hoofdstad die après-skicocktails dronk met de wereldwijde elite, terwijl hun man gemakkelijk in de omgang en gemakkelijk in de omgang was met de mensen van Lancashire.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en eenvoudige gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van de New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
Maar nogmaals, op de een of andere manier bleek het niet zo te zijn. Sunak moest een boete betalen voor het niet dragen van een veiligheidsgordel tijdens het filmen van een video voor sociale media achter in een auto; hoort de protesten van Tory-parlementsleden wier werven niet het materiaal voor vooruitgang hadden ontvangen; en nu worstelt hij met nog meer Westminster sleaze en het uiten van beschuldigingen over de partijvoorzitter Nadhim Zahawi’s belastingzaken en voorzitter van de BBC, Richard Scherp.

Inhoud van onze partners

Gevraagd door Emily Maitlis “truc” of hij de voorkeur gaf aan Davos of Westminster, antwoordde Starmer ondertussen: “Davos. Omdat Westminster te beperkt is. En weet je, het is gesloten … Als je eenmaal uit Westminster bent, of het nu Davos is of waar dan ook anders hang je eigenlijk rond met mensen met wie je jezelf in de toekomst kunt zien samenwerken. Westminster is gewoon een … tribale schreeuwplaats. ‘

Ik vond het fascinerend, niet alleen omdat Starmer – puffend van zelfvertrouwen als een komiek wiens grappen eindelijk werken – Westminster oprecht lijkt te haten, maar ook vanwege zijn ongegeneerde opgewektheid in gesprekken met besluitvormers buiten de Britse politiek. Dit is het verschil tussen van politiek houden en willen heersen.

Davos 2023 was een belangrijk moment voor Starmer en voor Rachel Reeves, de schaduwkanselier. Ze ontmoetten CEO’s en Europese ministers en beseften dat ze serieus werden genomen als langetermijnpartners. Voor hen was het engste aan het (overdreven) anti-Britse sentiment in Davos de verwachte impact van de Inflation Reduction Act van president Biden van 369 miljard dollar en de reactie van de EU, de Net Zero Industry Act, aangekondigd door Ursula von der Leyen op 17 januari. Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan waren er twee enorme stappen in de richting van een groene energierevolutie: het opzuigen van kapitaal en de uitsluiting van Groot-Brittannië.

Labour heeft zijn eigen groene welvaartsplan volgens een tijdschema dat vergelijkbaar is met dat van de EU. Maar het grootste gat in zijn economisch denken was hoe hij groei kon realiseren terwijl hij stevig werd buitengesloten van de Europese markten omdat Brexit. Starmer loste het probleem op door te bevestigen dat Groot-Brittannië niet zou terugkeren naar de douane-unie of de interne markt. Nu komt eindelijk het “echter” uit de Zwitserse mist tevoorschijn.

[See also: Rishi Sunak and Keir Starmer still need to sell their visions to the public]

Hoewel niet-berouwvolle Rejoiners, velen van hen Blairisten, Starmer een verrader noemen, is zijn politieke pleidooi tegen heropening van zelfs quasi-EU-lidmaatschap sterk. Het zou een geschenk zijn voor de Tories. Senior Labour-leden in de “Rode Muur”-kiesdistricten verzekeren me dat ze zeker hun zetels zouden verliezen als ze zouden terugkeren naar de douane-unie; Het “respect” van de vertegenwoordigers tegenover de kiezers heeft voorrang op de economie. Maar wat de economie betreft, stel je eens voor hoe lang, verdeeldheid zaaiende en chaotische onderhandelingen om terug te keren naar de EU zouden zijn – en hoe onaangenaam ze zouden zijn voor potentiële investeerders.

Het beëindigen van de perceptie van chaos is de sterkste troef van Labour. In Davos luisterden Starmer en Reeves naar eindeloze kritiek op de regering van investeerders die de Tories als zwervers zien – ze horen geruchten over een poging tot staatsgreep tegen Sunak door Boris Johnson en rollen met hun ogen. Het bedrijfsleven hunkert naar stabiliteit en een Britse regering die niet tegen zichzelf vecht en waarvan investeerders kunnen verwachten dat ze er nog tien jaar zullen zijn. Als Labour wint met bijvoorbeeld een meerderheid van 40 zetels, wordt een deel van de ontbrekende investering terugbetaald.

Maar dat alleen is lang niet genoeg voor een geloofwaardige groeistrategie, vooral als er veel geld naar de VS en de EU gaat. Een aantal schaduwministers, waaronder Jonathan Reynolds (zaken) en Nick Thomas-Symonds (handel), evenals Reeves en Starmer, bespraken hoe soepele handel buiten de EU kan worden ontsloten. Vooral de Duitsers waren behulpzaam en betrokken.

Het antwoord van Starmer en Reeves is om sector voor sector te onderhandelen en de noodzaak van dynamische afstemming op EU-normen te accepteren. De meeste van deze EU-regels of -normen lijken nog steeds sterk op die van het VK, het zijn eigenlijk wereldwijde normen en werden oorspronkelijk vastgesteld met Britse betrokkenheid. Dit zou niet werken voor de stad, aangezien financiële diensten in het VK simpelweg te groot zijn om EU-regelgeving te importeren. Maar in de landbouw, de farmaceutische en chemische industrie, veterinaire normen, beroepskwalificaties, cultureel transport en sommige gebieden van techniek, gelooft Labour dat er veel individuele deals moeten worden gesloten.

“Beide partijen begrijpen de parameters,” vertelde een frontbencher me. “Als ze zeggen prima, maar je moet wel bewegingsvrijheid hebben, weten ze dat we dat niet kunnen accepteren. Maar ze praten serieus. We hebben geen probleem met dynamisch matchen.”

Als Labour wint, verwacht ik dat er zeer snel wordt onderhandeld over een reeks concrete overeenkomsten tussen Londen en Brussel buiten de douane-unie en de interne markt om.

In termen van groei gelooft Starmer ook dat een actievere overheid die werkt aan het verwijderen van bijvoorbeeld bureaucratische wegversperringen en vertragingen bij het plannen van windparken op land en andere groene infrastructuur, zal helpen. Hij zal waarschijnlijk radicaal lagere inflatievooruitzichten erven, maar niet de gunstige economische situatie die Tony Blair genoot toen hij aantrad. Labour legt, net als de Tories, de nadruk op een sterkere en robuustere defensie- en veiligheidsrelatie om een ​​diepere vriendschap met de EU aan te knopen – maar dan willen ze nog veel verder gaan.

Maar sorteren Protocol Noord-Ierland het wordt beschouwd als een essentiële tweede stap voordat dynamische afstemming kan plaatsvinden in de respectieve onderdelen van de exporteconomie. Het hangt allemaal af van goodwill binnen de EU – maar nogmaals, dit is waar Labour geluk kan hebben: na de afgelopen jaren willen Europese politici de betrekkingen reguleren.

Het meeste van wat er in Davos gebeurt, is erg saai. Maar het is een vreemde fondsenwerving waar je je vinger nat kunt maken en de wind kunt voelen veranderen. Dit jaar zijn Europese politici en bankiers gefocust op de waarschijnlijkheid van een Labour-regering. Dat is geen solide weddenschap. Als er één ding is waar Labour echt goed in is, dan is het het vinden van nieuwe manieren om een ​​winnende positie te verliezen. Toch was Davos ’23 een moment. Ik vraag me af of Rishi Sunak nu wenst dat hij toch daarheen was gegaan in plaats van Morecambe.

[See also: Boris Johnson is writing a memoir. Will we be able to trust it?]

FREE IPHONE 14 VERIZON [VJWAN6] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [OR8V50] IPHONE 14 GIVEAWAY INDIA [42T291] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [D0LB6G] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [L80V45] GIVEAWAY IPHONE 14 QUOTE [BBIZY4] GIVEAWAY IPHONE 14 QUORA [W4J7P0] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY POWER TIKTOK SEARCH [66XP9H] LEVINHO IPHONE 14 GIVEAWAY [DHZJHM] APPLE IPHONE 14 DEALS AND CARRIER OFFERS GET A FREE IPHONE 14 PLUS [W6058M] IPHONE 14 GIVEAWAY IN FAMPAY [DHJ9S2] IPHONE 14 PRO MAX 128GB SPACE BLACK SIM FREE EXPERCOM [CTU0EJ] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [0AEBPG] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INDIA [4T48RQ] [YQ4FYG] IPHONE 14 GIVEAWAY 2023 REAL GIVEAWAYS S PROFILE TECHNET [LW53IK] GIVEAWAY IPHONE 14 NEW UPDATE [DH7QWZ] IPHONE 14 INTERNATIONAL GIVEAWAY [T5WCJG] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE WIN AND GET FREE SMARTPHONE [UA4R9P] GIVEAWAY IPHONE 14 NOW [FKP19N] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [N8GHI1] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY GIVEAWAYBASE [JUU9PK] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE INTERNATIONAL [XGZAT2] FREE IPHONE 14 PLUS [GAA0D6] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO MAX [8YZ2JB] FREE IPHONE 14 KAISE LE [B4N6H5] APPLE IPHONE 14 DEALS AND CARRIER OFFERS GET A FREE IPHONE 14 PLUS [EOFQFB] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [AEYBGD] GIVEAWAY IPHONE 14 QR CODE [NNLNVN] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [ZGOGKI] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY PAKISTAN 2023 ALLEVENTS IN [QO57QB] IPHONE 13 PRO MAX FREE GIFT SPIN AND WIN GIVEAWAY SERVICENOW [7W6P8I] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [QBC4ON] FREE IPHONE 14 VERIZON [JLOMVT] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [WZ73RY] FREE IPHONE 14 PRO MAX FLIPKART GIFT CARD [VUNWG6] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [IS5WX0] IPHONE 14 GIVEAWAY IN PAKISTAN [7R0T7A] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [8BSMQC] FREE IPHONE 14 PRO AMAZON [SFZAIQ] IPHONE 14 GIVEAWAY IN PAKISTAN [ARVP6D] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE INTERNATIONAL [YWOQCS] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY INDIA [ZQ0GC9] MACRUMORS GIVEAWAY WIN AN IPHONE 14 PLUS AND 100W MULTIPORT [5LLG8J] FREE IPHONE 14 LOOK [CY3AAB] IPHONE 14 PRO MAX 128GB SPACE BLACK SIM FREE EXPERCOM [UYLGOP] BUY SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G GIFFGAFF [C2ICAG] IPHONE 14 GIVEAWAY IN FAMPAY [EHZDAS] GAURAVZONE IPHONE 14 GIVEAWAY [NQN462] IPHONE 14 INTERNATIONAL GIVEAWAY [EH3S8N] IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX] [WO1WXB] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [LPM9OI] IPHONE 14 GIVEAWAY 2023 REAL GIVEAWAYS S PROFILE TECHNET [T5VD9M]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *