Temidden van de aanhoudende ruzie over de Tory-president Nadhim Zahawibelastingzaken, bestond het risico dat de PMQ’s van deze week vast zouden lopen in het centrum van Westminster.

Maar de Labour-leider Keir Starmer hij zette al vroeg in de uitwisselingen een serieuze toon neer door de verwoestende zaak van de moord op Zara Aleena ter sprake te brengen. En terecht, gezien de vernietigende tekortkomingen die door hoofdreclasseringsinspecteur Justin Russell in het rapport zijn vastgesteld deze week gepubliceerd.

De afgestudeerde rechtenstudent werd in juni vorig jaar vermoord door Jordan McSweeney, een man met een geschiedenis van geweld die met vergunning was vrijgelaten uit HMP Belmarsh. Het Russell-rapport bekritiseerde een reeks tekortkomingen in de afhandeling van McSweeney’s vrijlating door de reclassering, wat ertoe leidde dat hij niet werd gecategoriseerd als een overtreder met een hoog risico, wat betekent dat hij “vrij” was om deze “meest gruwelijke” misdaad te plegen.

Starmer vroeg Rishi Sunak of hij de bevindingen van het rapport accepteerde, waar de premier onverwachts mee instemde en zei dat het niet “inschatten van risico’s” leidde tot de gruwelijke misdaad.

Het was het antwoord dat Starmer verwachtte en het vormde de basis voor zijn volgende vraag. Was Sunak het er ook mee eens dat vacatures en overbelasting van de reclassering, factoren die in het rapport bekritiseerd worden, de verantwoordelijkheid zijn van ministers? Wanneer Sonak Ze weerlegde dat de regering meer geld in proeftijd stopte en dat ze zwaardere straffen steunde, en gaf Starmer de kans erop te wijzen dat de familie van Zara Aleena geloofde dat de regering “bebloede handen” had. Sunak, zei hij, “zou niet moeten opscheppen over het beschermen van vrouwen.”

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en essentiële gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van de New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
Daarna ging Starmer verder met het grote politieke verhaal van de week – de kwestie van de conservatieve leider die belastingontwijkt.

Inhoud van onze partners

“Is de premier het ermee eens dat een politicus die de belastingen wil ontwijken die hij in dit land verschuldigd is, niet geschikt is om de leiding te hebben over het geld van de belastingbetaler?”, zei hij, verwijzend naar Zahawi’s korte ambtstermijn als kanselier, ondanks een HMRC-onderzoek.

Sunak zei dat hij gelooft in een “behoorlijk proces”, maar wist niet wat er sinds vorige week was veranderd. De premier moest toegeven dat hij zijn ethisch adviseur had gevraagd om in te grijpen toen er nieuwe informatie “aan het licht kwam”. Met andere woorden, Sunak moest in het Lagerhuis bevestigen dat hij niet wist dat Zahawi daadwerkelijk een boete had betaald aan HMRC als onderdeel van zijn schikking van £ 4,7 miljoen.

Het toneel was toen klaar voor Starmer om zijn laatste, en nogal brute, uitbetaling te leveren: “Begint hij zich af te vragen of deze baan gewoon te veel voor hem is?”

Tory-parlementsleden moeten zich verplicht hebben gevoeld om de reactie van Sunak te verwelkomen dat Starmer in 2019 campagne voerde voor Jeremy Corbyn, maar ze konden het niet helpen dat de oppositieleider regelmatig als overwinnaar tevoorschijn kwam in de strijd om de inbox.

[See also: Why Labour thinks it has solved the Brexit conundrum]

IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *