Afgevaardigden en collega’s waarschuwden regering niet door te gaan met haar plannen om de mensenrechtenwetgeving te herzien en te vervangen Bill van rechten.

De Joint Human Rights Committee, een partijoverschrijdend comité bestaande uit collega’s en parlementsleden, heeft vandaag (woensdag 25 januari) een prelegislatief rapport uitgebracht over haar overweging van de voorgestelde Bill of Rights. Hij betwijfelt of het verstandig is om door te gaan met de wetgeving, en suggereert dat dit te veel onzekerheid zou creëren en het vermogen van individuen zou belemmeren om hun rechten uit te oefenen. “Wij zijn van mening dat sommige bepalingen gewoon niet nodig zijn”, zei de commissie, “terwijl andere de implementatie en bescherming van de mensenrechten in het Verenigd Koninkrijk positief schaden.”

De commissie waarschuwde dat als het wetsvoorstel in zijn huidige vorm zou worden aangenomen, het meer obstakels zou creëren voor de implementatie van mensenrechten, wat zou leiden tot meer zaken die voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) worden gebracht, waarvan het VK lid is , in Straatsburg en meer negatieve vonnissen tegen het VK. De parlementsleden zeiden dat “het Handvest het risico loopt groepen mensen uit te kiezen die minder kansen zullen hebben om hun rechten af ​​te dwingen dan anderen”, aangezien het zou betekenen dat meer mensen naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zouden moeten stappen om hun rechten effectief af te dwingen. , waar velen “geen tijd of geld voor hebben”.

Joanna Cherry KC, SNP-parlementslid en voorzitter van de commissie, zei: “De rechten moeten de grondrechten die iedereen in het VK beschermen, opnieuw bevestigen en versterken, maar dit wetsvoorstel doet daar niets van. In plaats daarvan verwijdert en beperkt het bepaalde maatregelen ter bescherming van de mensenrechten die de regering ongepast acht en schrijft het een restrictieve benadering voor van de interpretatie en toepassing van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens in de rechtbanken van onze nationale rechtssystemen.”

De commissie uitte haar bezorgdheid over het feit dat de Bill of Rights de internationale verplichtingen van het VK zou schenden, aangezien het openbare instanties en rechtbanken zou opdragen situaties te negeren waarin onmenselijke of vernederende behandeling individuen ernstig in gevaar zou kunnen brengen. Het waarschuwde ook dat het wetsvoorstel de regering in staat zou kunnen stellen de verantwoordelijkheid voor mensenrechtenschendingen in het buitenland te ontlopen, aangezien het “de weg vrijmaakt voor toekomstige wetgeving” die bepaalde handelingen tijdens overzeese operaties zou uitsluiten.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en eenvoudige gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van de New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
De commissie voerde aan dat, in plaats van een sterk kader te creëren voor de bescherming van de mensenrechten, het wetsvoorstel probeert “de weegschaal te doen doorslaan” in het voordeel van de staat, wat betekent dat rechtbanken “groot gewicht” zouden moeten toekennen aan de bescherming van bepaalde kwesties. boven grondrechten. De commissie zette met name vraagtekens bij de nadruk die wordt gelegd op de vrijheid van meningsuiting, die volgens haar misschien niet “noodzakelijk noch gepast” is.

Inhoud van onze partners

Parlementsleden zeiden dat er een wijdverspreide afkeuring was van het wetsvoorstel, daarbij verwijzend naar bewijsmateriaal dat aan de regering en de commissie was verstrekt, waaronder haar eigen enquête, die meer dan 40.000 reacties had. Het is gezegd: “[The Bill of Rights] niet alleen ontbreekt het aan steun, maar het heeft ook enorme en wijdverbreide bezorgdheid veroorzaakt… Het lijkt ons dat het aantal mensen dat het wetsvoorstel in zijn huidige vorm steunt beperkt is: ze moeten een kleine minderheid zijn geweest.”

Cherry zei: “We hebben de regering opgeroepen om de overgrote meerderheid van de clausules in het wetsvoorstel te heroverwegen. Er is echter zo weinig animo voor deze hervormingen en het effect zal waarschijnlijk zo schadelijk zijn voor de bescherming van de mensenrechten in het VK dat het misschien verstandiger is om het wetsvoorstel in zijn geheel te verwerpen.”

[See also: If Dominic Raab resigns, will his beloved Bill of Rights go with him?]

FREE IPHONE 14 VERIZON [VJWAN6] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [OR8V50] IPHONE 14 GIVEAWAY INDIA [42T291] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [D0LB6G] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [L80V45] GIVEAWAY IPHONE 14 QUOTE [BBIZY4] GIVEAWAY IPHONE 14 QUORA [W4J7P0] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY POWER TIKTOK SEARCH [66XP9H] LEVINHO IPHONE 14 GIVEAWAY [DHZJHM] APPLE IPHONE 14 DEALS AND CARRIER OFFERS GET A FREE IPHONE 14 PLUS [W6058M] IPHONE 14 GIVEAWAY IN FAMPAY [DHJ9S2] IPHONE 14 PRO MAX 128GB SPACE BLACK SIM FREE EXPERCOM [CTU0EJ] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [0AEBPG] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INDIA [4T48RQ] [YQ4FYG] IPHONE 14 GIVEAWAY 2023 REAL GIVEAWAYS S PROFILE TECHNET [LW53IK] GIVEAWAY IPHONE 14 NEW UPDATE [DH7QWZ] IPHONE 14 INTERNATIONAL GIVEAWAY [T5WCJG] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE WIN AND GET FREE SMARTPHONE [UA4R9P] GIVEAWAY IPHONE 14 NOW [FKP19N] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [N8GHI1] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY GIVEAWAYBASE [JUU9PK] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE INTERNATIONAL [XGZAT2] FREE IPHONE 14 PLUS [GAA0D6] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO MAX [8YZ2JB] FREE IPHONE 14 KAISE LE [B4N6H5] APPLE IPHONE 14 DEALS AND CARRIER OFFERS GET A FREE IPHONE 14 PLUS [EOFQFB] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [AEYBGD] GIVEAWAY IPHONE 14 QR CODE [NNLNVN] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [ZGOGKI] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY PAKISTAN 2023 ALLEVENTS IN [QO57QB] IPHONE 13 PRO MAX FREE GIFT SPIN AND WIN GIVEAWAY SERVICENOW [7W6P8I] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [QBC4ON] FREE IPHONE 14 VERIZON [JLOMVT] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [WZ73RY] FREE IPHONE 14 PRO MAX FLIPKART GIFT CARD [VUNWG6] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [IS5WX0] IPHONE 14 GIVEAWAY IN PAKISTAN [7R0T7A] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [8BSMQC] FREE IPHONE 14 PRO AMAZON [SFZAIQ] IPHONE 14 GIVEAWAY IN PAKISTAN [ARVP6D] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE INTERNATIONAL [YWOQCS] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY INDIA [ZQ0GC9] MACRUMORS GIVEAWAY WIN AN IPHONE 14 PLUS AND 100W MULTIPORT [5LLG8J] FREE IPHONE 14 LOOK [CY3AAB] IPHONE 14 PRO MAX 128GB SPACE BLACK SIM FREE EXPERCOM [UYLGOP] BUY SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G GIFFGAFF [C2ICAG] IPHONE 14 GIVEAWAY IN FAMPAY [EHZDAS] GAURAVZONE IPHONE 14 GIVEAWAY [NQN462] IPHONE 14 INTERNATIONAL GIVEAWAY [EH3S8N] IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX] [WO1WXB] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [LPM9OI] IPHONE 14 GIVEAWAY 2023 REAL GIVEAWAYS S PROFILE TECHNET [T5VD9M]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *