Protesten binnen Frankrijk hebben het gevaar aangetoond dat regeringen de pensioenen direct aanpakken, maar het negeren van de kwestie is net zo riskant. Het is een dreigende crisis met weinig gemakkelijke antwoorden.

Bijna elk westers land kampt met hetzelfde probleem. Staatspensioenen werden betaald uit de huidige belastinginkomsten, en de huidige werknemers financieren het leven van de huidige gepensioneerden. Maar dit koopje zal mislukken als de demografische verhoudingen tussen hen veranderen.

Dalende geboortecijfers en stijgende levensverwachting zullen naar verwachting steeds schever worden. Tegen 2040 zal het aandeel 65-plussers in de Britse beroepsbevolking toenemen: het Office for National Statistics schat dat de 65-plussers tegen die tijd 24 procent van de bevolking zullen uitmaken. Om de pensioenen op het huidige niveau te houden, zijn aanzienlijk hogere overheidsuitgaven, leningen of bezuinigingen elders nodig. Het alternatief is om de pensioenen te verlagen of de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen – beide zijn politiek controversieel, en noch Labour, noch de conservatieven zijn bereid om de “triple lock” te schrappen, die ervoor zorgt dat de pensioenen stijgen met het inflatiepercentage, het gemiddelde inkomen of 2,5 procent. (wat het hoogst is).

Zelfs als de overheid dit kan aanpakken – ze zou de AOW-leeftijd tegen het einde van het decennium kunnen verhogen naar 68 jaar – zijn er andere problemen met pensioenen. In Groot-Brittannië wordt het relatief bescheiden staatspensioen traditioneel verhoogd met gedefinieerde professionele pensioenen. Deze genereuze programma’s zijn nu in verval, met slechts ongeveer een miljoen werknemers die er actief aan betalen. Er zijn beperktere beschikbare premieregelingen voor in de plaats gekomen, maar de investeringsniveaus zijn lager dan nodig is om een ​​crisis op latere leeftijd te voorkomen.

Dit is vooral zorgwekkend omdat jongere werknemers minder in staat zijn om alternatieve bronnen van rijkdom op te bouwen, met name in huisvesting. Huidige gepensioneerde eigenaren hebben geprofiteerd van stijgende huizenprijzen die hen op hun oude dag van extra kapitaal hebben voorzien. Het is onwaarschijnlijk dat jongere werknemers dit delen, maar in plaats daarvan gedurende hun leven meer uitgeven aan huur en hypotheken. Bovendien zullen degenen die tegen de tijd dat ze met pensioen gaan geen eigen huis hebben, hogere kosten moeten dekken.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en eenvoudige gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van de New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
Op oudere leeftijd is er al een kloof tussen de haves en de have-nots. Ongeveer een vijfde van de gepensioneerden leeft in armoede, maar een kwart leeft in miljonairshuishoudens. Deze kloof zal groter worden naarmate het vermogen om te sparen voor later leven moeilijker wordt. Tegelijkertijd zal er een groeiende kloof ontstaan ​​tussen jong en oud.

Inhoud van onze partners

Zonder inkomenstoetsing zou het pensioen een ingrijpende overdracht kunnen worden van jong en arm naar rijk en oud. De gemiddelde gepensioneerde heeft al meer besteedbaar inkomen dan de gemiddelde werknemer en zal waarschijnlijk ook meer vermogen hebben. Er is een reëel risico dat jongere werknemers hogere belastingen, lagere pensioenen en duurdere woningen krijgen, terwijl de levensstijl van gepensioneerden wordt gesubsidieerd.

Het verhogen van de pensioenleeftijd is nog maar het begin. Tenzij westerse landen een manier vinden om het aantal arbeiders te vergroten (en immigratie heeft zijn eigen politieke uitdagingen), zal het huidige systeem onhoudbaar worden. Zonder een radicale heroverweging van de manier waarop belastingen worden geïnd en uitgegeven, zal het systeem gewoon instorten.

Protesten kunnen sommige beleidslijnen veranderen, maar ze zullen niets veranderen aan de realiteit van de gevolgen van een vergrijzende bevolking. Het demografische tij kan niet worden beheerst, het kan alleen worden beheerd. Elke verandering zal protesten veroorzaken, maar het negeren van het probleem zal het alleen maar erger maken.

[See also: Nadhim Zahawi’s tax affairs undermine Rishi Sunak’s call for Conservative “accountability”]

FREE IPHONE 14 VERIZON [VJWAN6] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [OR8V50] IPHONE 14 GIVEAWAY INDIA [42T291] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [D0LB6G] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [L80V45] GIVEAWAY IPHONE 14 QUOTE [BBIZY4] GIVEAWAY IPHONE 14 QUORA [W4J7P0] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY POWER TIKTOK SEARCH [66XP9H] LEVINHO IPHONE 14 GIVEAWAY [DHZJHM] APPLE IPHONE 14 DEALS AND CARRIER OFFERS GET A FREE IPHONE 14 PLUS [W6058M] IPHONE 14 GIVEAWAY IN FAMPAY [DHJ9S2] IPHONE 14 PRO MAX 128GB SPACE BLACK SIM FREE EXPERCOM [CTU0EJ] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [0AEBPG] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INDIA [4T48RQ] [YQ4FYG] IPHONE 14 GIVEAWAY 2023 REAL GIVEAWAYS S PROFILE TECHNET [LW53IK] GIVEAWAY IPHONE 14 NEW UPDATE [DH7QWZ] IPHONE 14 INTERNATIONAL GIVEAWAY [T5WCJG] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE WIN AND GET FREE SMARTPHONE [UA4R9P] GIVEAWAY IPHONE 14 NOW [FKP19N] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [N8GHI1] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY GIVEAWAYBASE [JUU9PK] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE INTERNATIONAL [XGZAT2] FREE IPHONE 14 PLUS [GAA0D6] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO MAX [8YZ2JB] FREE IPHONE 14 KAISE LE [B4N6H5] APPLE IPHONE 14 DEALS AND CARRIER OFFERS GET A FREE IPHONE 14 PLUS [EOFQFB] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [AEYBGD] GIVEAWAY IPHONE 14 QR CODE [NNLNVN] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [ZGOGKI] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY PAKISTAN 2023 ALLEVENTS IN [QO57QB] IPHONE 13 PRO MAX FREE GIFT SPIN AND WIN GIVEAWAY SERVICENOW [7W6P8I] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [QBC4ON] FREE IPHONE 14 VERIZON [JLOMVT] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [WZ73RY] FREE IPHONE 14 PRO MAX FLIPKART GIFT CARD [VUNWG6] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [IS5WX0] IPHONE 14 GIVEAWAY IN PAKISTAN [7R0T7A] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [8BSMQC] FREE IPHONE 14 PRO AMAZON [SFZAIQ] IPHONE 14 GIVEAWAY IN PAKISTAN [ARVP6D] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY FREE INTERNATIONAL [YWOQCS] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY INDIA [ZQ0GC9] MACRUMORS GIVEAWAY WIN AN IPHONE 14 PLUS AND 100W MULTIPORT [5LLG8J] FREE IPHONE 14 LOOK [CY3AAB] IPHONE 14 PRO MAX 128GB SPACE BLACK SIM FREE EXPERCOM [UYLGOP] BUY SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G GIFFGAFF [C2ICAG] IPHONE 14 GIVEAWAY IN FAMPAY [EHZDAS] GAURAVZONE IPHONE 14 GIVEAWAY [NQN462] IPHONE 14 INTERNATIONAL GIVEAWAY [EH3S8N] IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX] [WO1WXB] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [LPM9OI] IPHONE 14 GIVEAWAY 2023 REAL GIVEAWAYS S PROFILE TECHNET [T5VD9M]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *