Het is nooit geruststellend wanneer economisch beleid om alliteratieve redenen wordt gekozen.

In een toespraak op het hoofdkantoor van Bloomberg vandaag Jeremy Hunt, de kanselier, zei dat zijn economisch plan kan worden samengevat in de vier E’s: ondernemerschap, onderwijs, werkgelegenheid en overal. Er was niet veel nieuws in de toespraak. Hij zei dat al het concrete beleid in maart in de begroting zou worden aangekondigd, en gaf toe dat de toespraak een “groeiplan” was en niet “een reeks maatregelen of aankondigingen”. Zijn vier E’s waren herhaling Rishi SoenakFebruari 2022 Mais-lezing – zijn kenmerkende toespraak over economisch beleid – waarin hij zei dat de regering, waarvan Sunak destijds kanselier was, zich zou concentreren op kapitaal, mensen en ideeën.

Zonder veel aandacht sloeg Hunt een optimistische toon aan over het potentieel van de Britse economie. Hij wees op hervormingen in de Solvency II-verzekeringsregelgeving waardoor grote reserves van verzekeraars in de economie kunnen worden geïnvesteerd. Hij zei dat het terugdringen van de inflatie – momenteel 10,5 procent – de prioriteit van de regering blijft, ondanks enige kritiek op het ministerie van Financiën omdat het zich daarop concentreerde toen het de primaire taak was. bank van Engeland.

De toespraak van de kanselier had twee belangrijke politieke achtergronden. Ten eerste de sluimerende impasse tussen de EU en de VS over de Inflation Reduction Act van Joe Biden, die miljarden dollars aan belastingvoordelen biedt aan huishoudens en bedrijven om een ​​groene transitie te stimuleren. EU zegt dat het beleid in strijd is met de regels van de Wereldhandelsorganisatie en bereidt zijn eigen reactie voor. Het risico voor de groene industrie in Groot-Brittannië is dat deze tussen deze twee economische reuzen wordt geperst. Hunt zei niet hoe het VK zou reageren.

Ten tweede wordt de roep om belastingverlagingen vanuit conservatieve banken steeds luider. Hunt gaf geen indicatie dat hij zou toegeven aan hun eisen. In plaats daarvan zei hij: “De beste belastingverlaging op dit moment is het terugdringen van de inflatie.”

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en essentiële gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
Het gebrek aan inhoudelijk beleid in de toespraak wordt deels verklaard door de zwakte van de regering in het parlement. Hunt heeft bijvoorbeeld geen aankondiging gedaan over het plannen van hervormingen, misschien vanwege de succesvolle opstand over huisvestingsdoelstellingen in november. De uitdaging voor hem is nu om binnen de partij op tijd consensus te bereiken over het beleid dat hij in het voorjaar zou kunnen aankondigen.

Inhoud van onze partners

[See also: Is Jeremy Hunt the Tory saviour?]

IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *