Het is gebruikelijk om de media – waaronder ikzelf – spot te zien Olaf Scholzen zijn scholing. IN Duitsland, Scholzing werkt politiek. De Duitse media waren erg tam in de periode dat de kanselier onder druk stond om Leopard 2-tanks te leveren Oekraïne, maar bekritiseerde de opmerking van minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock: “We voeren een oorlog tegen Rusland.” Het was een onverstandige opmerking en veroorzaakte spanningen tussen Baerbock en Scholz.

Uit peilingen blijkt dat de Sociaal-Democratische Partij (SPD) van Scholz de afgelopen zes maanden haar voorsprong op de Groenen van Baerbock heeft herwonnen, hoewel beide achter CDU/CSU, de conservatieve partij van Angela Merkel, staan. In de peilingen van Insa/Gov leidden de Groenen de SPD de hele zomer tot oktober, maar de SPD leidt nu met 4,5 procentpunt. De CDU/CSU is relatief stabiel rond de 28 procent, het niveau waarop het sinds mei vorig jaar is gebleven. Op deze niveaus hangt alleen het lot van de linkse partij af van het feit of de huidige coalitie de meerderheid zal behouden. Volgens peilingen zit de Linkse Partij precies op de drempel voor vertegenwoordiging in het parlement van 5 procent. Hij haalde de vorige keer de horde niet, maar kwam binnen omdat hij voldeed aan de criteria voor vrijstelling: minimaal drie rechtstreeks gekozen parlementsleden. De prestaties van de partij zijn te dichtbij om te noemen.

Vanuit puur electoraal oogpunt loont de ontsteltenis van Scholz. De Groenen, de CDU en de Vrije Democratische Partij (de andere coalitiepartners van Scholz) dringen aan op grotere Duitse betrokkenheid bij Oekraïne. De SPD is de enige grote gevestigde partij die de helft van de bevolking aanspreekt, wiens opvattingen over steun aan Oekraïne variëren van sceptisch tot ronduit vijandig. De enige partij die sterk gekant is tegen hulp aan Oekraïne is het rechts-populistische Alternative for Germany, dat nu 15 procent van de stemmen heeft, tegenover 10 procent bij de verkiezingen.

Deze cijfers vertellen ons dat de scholieren gewoon doorgaan. Waar ik het niet mee eens ben met de consensus onder politieke waarnemers in het buitenland, is de opvatting dat Scholz altijd zal toegeven nadat hij aanvankelijk aarzelde om hulp naar Oekraïne te sturen. Daar ben ik niet echt zeker van.

Wolfgang Münchau is een New Statesman-columnist. Het artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op zijn website EuroIntelligence.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en essentiële gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicomanagement
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
[See also: Germany is isolated once more – and no one now trusts Olaf Scholz]

Inhoud van onze partners

IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *