Een ritueel van de economische nieuwscyclus is de release Internationaal Monetair Fonds (IMF) prognoses voor de Britse economie. De update is vandaag uitgebracht, samenvallend met het driejarig jubileum van het vertrek van het VK uit de Europeese Unie op 31 januari 2019.

Het toeval is jammer voor Brexit-fans, aangezien de voorspelling grimmig is. Het IMF voorspelt dat de Britse economie in 2023 met 0,6 procent zal krimpen, de slechtste van de 30 in het rapport, en zelfs dat is een iets optimistischer beeld dan het IMF bank van Engelanddie verwacht dat de economie zal krimpen bijna 2 procent tot eind dit jaar.

Terug naar 2023, de verjaardag van de Brexit, maakt de Britse economie deel uit van een ongekende gebeurtenis stagnatie in de groei Sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008.

Zowel de regering als de oppositie halen IMF-cijfers aan wanneer het hen uitkomt. In november merkte Jeremy Hunt op dat de CEO zijn najaarsverklaring goedkeurde. Vandaag ging schaduwkanselier Rachel Reeves naar Twitter om de onflatteuze vergelijking van het IMF van de prognoses van het VK met andere G7-landen te markeren. Geen van beiden noemde de bijdrage van Brexit aan de staat waarin Groot-Brittannië zich bevindt.

De problemen van de Britse economie komen niet alleen voort uit de Brexit. Covid-19, bezuinigingsmaatregelen, de Russische invasie van Oekraïne, de erfenis van de financiële crisis eisen hun tol. Maar Brexit is een deel van de verklaring. Vóór de Brexit was de consensus onder economen dat een deal zoals die we met de EU hebben gesloten, het bbp per hoofd van de bevolking op de lange termijn met ongeveer 4 procent zou verminderen. En instellingen als het Office for Budget Responsibility en de Bank of England hielden zich grotendeels aan deze schattingen. John Springford van het Centre for Economic Reform aangekondigd Onderzoek in december, wat wees op de klap die Brexit had toegebracht aan handel en investeringen in het VK en suggereerde dat het BBP van het VK tot 5,5 procent lager was dan anders het geval zou zijn.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en essentiële gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
Dit tekort is aanzienlijk groter dan eerder werd geschat, maar toen probeerden die oudere projecties de beperkte effecten van het opwerpen van handelsbelemmeringen met de EU weer te geven. De latere resultaten weerspiegelen hoe de brexit werd uitgevoerd. Zowel de regeringen van Theresa May als die van Boris Johnson hebben de dreiging van een no-deal Brexit gebruikt om te proberen concessies van de EU te krijgen (weet je nog: “geen deal is beter dan een slechte deal”?), waardoor bedrijven onzeker werden. Er bestaat nog steeds onzekerheid.

Inhoud van onze partners

Een bron is het Northern Ireland Protocol (NIP), dat de speciale plaats van het land op de interne EU-markt voor goederen regelt. Gesprekken met de EU over hervorming of het vinden van een andere manier om het NIP ten uitvoer te leggen lijken op gang te komen, maar kunnen nog steeds mislukken (en niet alleen vanwege vakbondsbezwaren in Noord-Ierland), en de handels- en samenwerkingsovereenkomst – een overeenkomst over terugtrekking uit Brexit – werd beëindigd. Bovendien worden bedrijven geconfronteerd met chaos op het gebied van regelgeving als gevolg van de goedkeuring van de behouden EU-wet door het parlement, die probeert alle oude wetten die zijn overgenomen van het EU-lidmaatschap in te trekken, wat een absurd beknopt tijdschema voor ambtenaren presenteert om de overstap te maken.

In ruil voor Patience Wheatcroft in Prospectus, identificeerde pro-Brexit-commentator Iain Martin een van de voordelen van het verlaten van de EU als een “Brexit-gemoedstoestand”. Dit is misschien wel een van de grootste kosten en waarom een ​​doorleefde Brexit erger is dan alleen maar zand in de wielen van de handel gooien. Deze gemoedstoestand zorgde voor een blind vertrouwen in het politieke voordeel van het project, was vastbesloten om de consensusopvattingen van het economische en politieke establishment te verwerpen en wakkerde de eetlust aan om bewijs opzij te zetten bij de verkoop van het voorstel via de media aan belangrijke Brexit-kiezers.

Deze gemoedstoestand bracht ons niet alleen de Brexit, maar ook het Truss-Kwarteng premier debacle en de stormloop naar groei met niet-gefinancierde belastingverlagingen. De Brexit-gemoedstoestand heeft ook lege en grandioze politieke projecten-als-slogans voortgebracht, zoals “beter bouwen” en “niveau verhogen”.

Of we deze 15 jaar durende groeistagnatie kunnen omkeren, is van cruciaal belang of de Brexit-mentaliteit kan worden losgelaten. Zo kunnen we openlijk praten over economische problemen en hoe die kunnen worden opgelost. Als dit gebeurt, kan de Brexit geheel of gedeeltelijk worden teruggedraaid.

[See also: Britain has never faced decline like this before]

IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *