De overgang maken naar een netto-nuleconomie heeft gevolgen voor huizen en bedrijven, voor duizenden Britse werknemers en voor de gemeenschappen waarin we leven.

Als we een rechtvaardige transitie willen realiseren, is een relevante uitdaging het werven, behouden en omscholen van het personeel van de toekomst, waardoor nieuwe groene industrieën kunnen floreren en waarde kunnen creëren voor toekomstige generaties.

Bij Centrica is het ons doel om onze klanten te helpen eenvoudig, duurzaam en betaalbaar te leven. Dit kan alleen worden bereikt als we mensen centraal stellen in ons net zero-plan.

Daarom hebben we een ondersteuningspakket van £ 50 miljoen geïntroduceerd voor onze klanten om hen te ondersteunen tijdens de crisis in de kosten van levensonderhoud, ook voor kwetsbare huishoudens en eerstelijns liefdadigheidsinstellingen.

En onze vertrouwde merken zoals British Gas, Centrica Business Solutions, Bord Gáis, Hive, Local Heroes, PH Jones en Dyno leveren innovatieve oplossingen die helpen bij het oplossen van de behoeften van klanten en die hun leven eenvoudiger en betaalbaarder maken.

We zetten ons ook in om grote veranderingen door te voeren om een ​​schonere en groenere toekomst te creëren, door zowel de uitstoot van onze klanten als die van onszelf te verminderen. We helpen bedrijven en de publieke sector om koolstofarm te worden en breiden uit naar 650 megawatt aan zonneparken tegen 2026, wat ons zal helpen om netto nul te bereiken in 2045 en onze klanten in 2050. Dit is ook de reden waarom we investeren in koolstofarme oplossingen door het vergroten van onze warmtepompen, zonnetechnologieën en vraagresponstechnologieën en door te investeren in waterstof.

Om ervoor te zorgen dat de vaardigheden voor een koolstofarme toekomst worden gewaarborgd, zijn we voortdurend bezig met het bijscholen van ons technisch personeel op onze academies en hebben we ons ertoe verbonden om tegen 2030 elke dag een nieuwe leerling aan te nemen.

Stages bieden de mogelijkheid om te verdienen en te leren

Centrica’s People and Planet Plan richt zich op de gebieden die het belangrijkst zijn voor het bedrijf en waar het het grootste verschil kan maken. Twee van zijn prioriteiten zijn de tewerkstelling van 3.500 leerlingen in 2030 en het bieden van loopbaanontwikkelingsmogelijkheden voor mensen uit ondervertegenwoordigde groepen.

Ons stageprogramma stelt Centric in staat om een ​​divers personeelsbestand te bereiken, samen te werken met mensen die op zoek zijn naar een carrièreverandering of die zijn ontheemd door Covid-19. We bieden een breed scala aan stageplaatsen in al onze bedrijven, waaronder slimme metertechniek, digitaal en technologie, klantenservice, projectmanagement en bedrijfsanalyse, om er maar een paar te noemen.

Stages zijn gericht op alle leeftijden en achtergronden, met de ambitie dat 50 procent van de deelnemers vrouw zal zijn. Om de interesse van vrouwelijke kandidaten te stimuleren, lanceerde het bedrijf een gerichte wervingscampagne en ondertekende het ook het Tech She Can Charter, een verbintenis van organisaties om het aantal vrouwen in technologiefuncties te vergroten. Het afgelopen jaar ontving het bedrijf 1.000 stagiaires, waarvan een derde vrouw.

Het bouwen van een netto nul bataljon

Centrica heeft ook plannen opgesteld om tegen 2023 500 ex-militairen te werven voor functies bij British Gas en de bredere groep, om de overgang naar netto nul te vergemakkelijken.

De eerste lichting van 12 ex-gasingenieurs in opleiding was onder meer Alex Smith uit Wolverhampton, een voormalig sluipschutter bij de 2nd Rifle Brigade. Smith begon zijn 42 weken durende training bij Centrica nadat hij in 2013 medisch was ontslagen na een rondreis door Afghanistan. Nadat hij met tegenslag te maken heeft gehad, ziet hij het programma als een weg terug naar normaal.

“Ik heb altijd al een winkel gewild en dit aanbod was geweldig”, zegt hij. “Het is een vaardigheid om trots op te zijn, die me stabiliteit zal geven in mijn werkende leven om mijn gezin te onderhouden, en het opent vele wegen voor vooruitgang in groene energie.”

Bijscholing in het VK

De vraag naar geschoolde werknemers is nu groter dan ooit tevoren, dus het is van cruciaal belang om mensen te helpen hun potentieel te bereiken. Dit is een essentiële pijler van het voortgangsplan en essentieel voor het stimuleren van sociale mobiliteit in het VK.

Sinds 2003 heeft British Gas ongeveer 7.000 leerlingen opgeleid aan onze vier academies in Dartford, Hamilton, Leicester en Thatcham.

De trainingsacademies geven elk jaar ongeveer 100.000 dagen training, waaronder het leren van technische stagiaires hoe ze slimme meters moeten installeren, terwijl ons bestaande technische personeelsbestand wordt bijgeschoold op gebieden zoals onderhoud en reparatie van ketels.

Werken met onze vakbonden

Centrica-topman Chris O’Shea en GMB-vakbondssecretaris Gary Smith zijn covoorzitters van de vaardighedengroep die gericht is op het creëren van geschoolde arbeidskrachten die ervoor zorgen dat Groot-Brittannië een wereldleider wordt op het gebied van de groene transitie en energieveerkracht.

De groep zal voortbouwen op het werk van overheidsinitiatieven zoals de Green Jobs Taskforce en twee rapporten opstellen. De eerste zal onderzoeken hoe we carrières voor de toekomst kunnen creëren, aangezien het VK plannen voor energie-onafhankelijkheid versnelt in een meer geopolitiek uitdagende omgeving. Anderen zullen onderzoeken hoe we zorgen voor een rechtvaardige transitie voor de bestaande koolstofarme beroepsbevolking in het VK.

Het programma zal bekijken hoe we nationaal en internationaal concurrentievoordeel creëren door binnenlandse energie-efficiëntie, kernenergie, waterstof, elektrische voertuigen en schone zware industrie, en hoe bestaande olie- en gasinfrastructuur een nieuwe bestemming kan krijgen voor de toekomst. Het zal ook bekijken hoe we ervoor zorgen dat hooggeschoolde, koolstofarme banen in het VK worden gevestigd, wat een grote inkomstenstroom uit export genereert.

Terwijl de natie een opwindende reis naar netto nul voortzet, zijn we er trots op onze rol te spelen als een doelgericht bedrijf dat gelooft in een rechtvaardige transitie die niemand achterlaat.

IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *