‘Je bent stinkend rijk, nietwaar?’ Piers Morgan vertelde Rishi Sunak in een interview op 2 februari. Sunak leek in de war en mompelde: ‘Nou, de meeste mensen zouden me financieel fortuinlijk vinden, ja.’ Sunak verwierp alle verdere dergelijke vragen en vroeg mensen hem te beoordelen op zijn daden, “niet hoeveel er op mijn bankrekening staat”.

dezelfde dag, De nieuwe staatsman gemeld dat Sunak is de minst populaire premier in de recente geschiedenis. Volgens Bewaker Soenakova grootste probleem is dat de meeste mensen denken dat hij geen voeling heeft en “door zijn rijkdom kan hij de zorgen van de kiezers niet begrijpen”.

De Tories worden al lang beschuldigd de partij van de bevoorrechten te zijn. David Cameron was te rijk om de problemen van Groot-Brittannië te begrijpen, zeiden zijn rivalen. Zijn opleiding aan Eton en Oxford werd vaak genoemd, evenals zijn vermogen van meerdere miljoenen ponden. Het publiek wist het, maar velen konden het niet schelen, of in ieder geval niet genoeg om zijn machtsovername en de daaruit voortvloeiende 13 jaar conservatieve heerschappij te voorkomen.

Rijk zijn hoeft niet noodzakelijkerwijs kiezers af te schrikken – waarom zou dat? Het kan gemakkelijk worden omschreven als arbeidsethos en moed. Voor sommigen kan het ambitieus zijn. En, zoals het oude gezegde luidt, kan een bepaalde hoeveelheid rijkdom hen helpen onomkoopbaar te worden. Als Sunak echter iets anders bij kiezers oproept, is de vraag waarom.

Ten eerste zijn er de feiten: de rijkdom van Sunak is buitengewoon. Hij is de eerste frontliniepoliticus die wordt opgenomen in de Sunday Times Rich List. Het vermogen van hem en zijn vrouw is ergens rond de £ 730 miljoen. Ze hebben een huisje met een zwembad. Hij draagt Designerslippers vanaf £ 95 en pronkt met de zijne slimme koffiemok met temperatuurregeling – een apparaat waarvan velen van ons niet eens wisten dat we het nodig hadden.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en essentiële gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
Dan zijn er de oogverblindende ontmoetingen. Sunaks huiveringwekkende gesprek met een dakloze over financiële diensten en zijn extravagante gebruik van een privéjet om hem van Londen naar Leeds te vliegen, deed de vraag rijzen hoeveel Sunak gemeen heeft met zijn medemens. Soms kan hij het gewoon niet helpen dat hij geen contact meer heeft.

Inhoud van onze partners

Maar er is nog iets anders. Het premierschap van Sunak wordt al ontsierd door schandalen, met verschillende skeletten die uit verschillende kasten vallen. Zijn voorganger, de vice-premier, de minister van Binnenlandse Zaken en de partijvoorzitter, waren allemaal betrokken bij schandalen, sommige financieel, sommige gerelateerd aan hun gedrag. Er is één bittere conclusie voor het publiek: de Tory-partij lijkt te geloven dat ze een uitzonderlijke elite is.

En dan zijn er de groeiende economische ongelijkheden en de kosten van levensonderhoud, die bovenaan de lijst van kiezersprioriteiten staan. De rijkste zijn waarschijnlijk zodat hun inkomen tussen 2021 en 2022 met 4 procent kan groeien. en 2023-24, terwijl het inkomen van het gemiddelde gezin met 7 procent zal dalen. Op de dag van het Piers Morgan-interview had BBC News drie hoofdkoppen: stijgende rentetarieven; British Gas breekt in bij kwetsbare klanten om vooruitbetalingsmeters te installeren; en energiebedrijf Shell, dat een recordwinst boekte van £ 32,2 miljard. De energiegigant betaalde vorig jaar slechts £ 109 miljoen aan Britse belasting. Door mazen in de meevallersbelasting van Sunak kon hij niet meer betalen, terwijl een groot deel van de beroepsbevolking van het land de straat op ging om hogere lonen te eisen om de verwarmingskosten te dekken.

Rijk zijn is niet per se belangrijk voor een premier, maar het kan lastig zijn om te navigeren als de rijken alleen maar rijker worden en de armen meters vooruit komen.

Onderwerpen in dit artikel:

IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *