Men moet voorzichtig zijn met liefdesbrieven. Maar voor het geval dat Nollyzijn tedere lofrede Kruispunt en iedereen die erin heeft gevaren, ik denk dat Russell T Davies het voor elkaar krijgt. Ja, ik ben misschien bevooroordeeld: ik heb goede herinneringen aan het kijken naar die krakende soap met mijn oma uit Sunderland, wier meeslepende toewijding eraan de menigte herinnerde die aan elk woord van Dickens hing (ze gebruikte nooit het woord ‘soap’; ze noemde ze “mijn verhalen”). Maar terwijl de praktische kennis van Meg Mortimer en haar vreemde motel in Birmingham dat wel doet Nolly lijken nog rijker – is dat de echte Adam Chance (dwz acteur Tony Adams, die hem tien jaar lang speelde) die ik in de laatste scène zag? – het is nauwelijks verplicht. Davies is zo slim. Zijn serie is niet alleen een opwindend melodrama; het is een stukje sociale geschiedenis.

Nolly was de bijnaam van Noela Gordon, die (er is geen ander woord) Meg Richardson (later Mortimer) speelde in 1964, toen ATV Kruispunt begon, tot 1981, toen ze op brute wijze werd ontslagen: een beslissing die de natie schokte en die Davies centraal stelt in haar drama. Daarbij maakt hij van Gordon, gespeeld door Helena Bonham-Carter in een nogal ongelooflijke uitvoering, een stand-in voor alle vrouwelijke actrices van middelbare leeftijd, en misschien wel voor alle vrouwen van middelbare leeftijd: zijn sympathie voor de manier waarop mannen kauwen ze opsteken en uitspugen is duidelijk, diep en eerlijk.

Maar zij en haar vriend Larry Grayson, de insinuaties-gekke presentator Een generatiespel, zijn in zijn handen ook representatief voor een land dat verandert op een manier die pijnlijke gevolgen zal hebben voor sommigen, zelfs voor de besten. IN NollyDe mooiste scène, Grayson (een mooie, ontroerende uitvoering door Mark Gatiss) merkt spijtig op tegen Gordon dat zijn homoseksuele assistent vrij is om de hand van zijn vriend vast te houden: een vrijheid die hem altijd is ontzegd. Toch betekent zo’n verschuiving ook het einde voor een ouderwetse, semi-teruggetrokken entertainer als Grayson. Nadat hij de lucht heeft opgesnoven, staat hij op het punt het op te geven Een generatiespel voor pensionering in Nuneaton met zijn zus.

Nolly stuurt zachtjes omhoog Kruispunt‘ lage budgetten en zelfs lagere productiewaarden, en het is erg leuk om te zien hoe Bonham-Carter minutenlang naar de middellange afstand staart (live gefilmd, als de show doorging, moesten allerlei strategieën worden gebruikt om het uit te breiden uit). Ik vond het geweldig om in de repetities te zijn met Benny (Lloyd Griffith is Paul Henry, de acteur die Benny speelde), Miss Diane (Chloe Harris is Susan Hanson, die haar speelde) en alle anderen; verfilming van Gordons slotscène op QE2, haar motel dat net tot de grond afgebrand is, is een vast onderdeel om voor te sterven. En wat betreft Augustus Prew, die Gordons trouwe sidekick, Tony Adams, speelt, hij geeft zo’n goede uitvoering – zo geestig, warm en energiek – dat ik ijlde van geluk. Luisteren naar deze twee die nadenken terwijl ze etalages kijken bij Rackhams! Ik was bijna jaloers op hun vriendschap: de voortreffelijke combinatie van laster en leugens; haar behoefte, zijn beleefdheid; hun geroddel hield pas op bij het zien van het gedrapeerde nylon om de pop.

Maar Davies vergeet nooit dat hij werd gevolgd door 15 miljoen mensen Kruispunt drie keer per week, en dat de betrokkenen (meestal) hun best deden; dat het iets betekende voor zijn fans en zijn sterren, ook al wisten ze in hun hart dat het niet goed genoeg was. Zijn script besteedt veel aandacht aan zowel sociale klasse – als Gordon het heeft over de gebruikelijke uitspraak en waarom mensen zoals zij die hebben geleerd, dacht ik weer aan mijn grootmoeder – en aan die dodelijke ziekte van de moderne tijd, eenzaamheid. Zo zien Gordons fans haar als een vriend, en hier doet Gordon elk licht aan in het appartement waar hij alleen woont sinds de dood van zijn moeder.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en essentiële gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
Verouderd zijn; om die pijnlijke toestand net aan de horizon te zien. In Davies’ handen, Kruispunt het wordt een uitgebreide en onverwacht mooie metafoor voor zo’n toestand. Moet het worden toegejuicht? Kus hem op beide wangen als een pro? Of moet je snel de andere kant op rennen? Dit zijn de vragen Nolly vraagt ​​ze vriendelijk – en of ze op een dag meer kilometers heeft gemaakt in een lange glamoureuze kamerjas.

Inhoud van onze partners

Nolly
ITV, 3 februari, 21.00 uur; beschikbaar tegen vergoeding

Onderwerpen in dit artikel:

IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *