Op de website van de TaxPayers’ Alliance, een Britse actiegroep die pleit voor een samenleving met lage belastingen, vind ik 17 persberichten tussen december 2010 en 31 januari 2023 die de term “belastingdruk” gebruiken. Er is 18 keer gebruik van de term in gepubliceerde onderzoeksdocumenten, tussen februari 2006 en 16 januari 2023.

Vorige maand, Keir Starmer noemde “belastingdruk” in een interview voor Bewaker. Deze week benadrukte een BBC-recensie van de onpartijdigheid van haar economische rapportage taalgebruik zoals “belastingdruk” voor sommige doelgroepen.

Drie maanden voordat de BBC zijn recensie publiceerde, Ik meldde dat termen als “belastingdruk” werden betwist. Destijds beschreef een bron die dicht bij het proces stond het mij als een ‘belaste afspraak’. Het kan ook als hyperbolisch worden beschouwd wanneer het wordt toegepast op het VK. De “last” is immers lichter dan het OESO-gemiddelde en veel meer dan in Frankrijk, Duitsland en andere landen.

Dus slikten de publieke omroep en Labour-leider gewoon de slogan van een denktank voor de vrije markt? Is dit een ander voorbeeld de invloed van rechtse lobbygroepen uit Tufton Street in Westminster die de ideeën van de kortstondige premier Liz Truss steunde?

Terwijl de TaxPayers’ Alliance, gelanceerd in 2004, vooral ziet belasting als een last – ook al is dat zo nog steeds comfortabel met een belasting van 33 procent van het bbp – beweert niet dat de “belastingdruk” is vastgesteld als een campagneoverwinning.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en essentiële gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
“‘Belastingdruk’ is een term die al heel lang bestaat en weerspiegelt het feit dat belasting een van de grootste uitgaven voor huishoudens is”, zegt John O’Connell, CEO van de TaxPayers’ Alliance. “Hoewel het Britse volk wil dat diensten goed worden gefinancierd, zijn recordhoge belastingniveaus onhoudbaar en brengen ze aanzienlijke hoeveelheden afval met zich mee. De overheid zou moeten overwegen om de kosten te verlagen om ervoor te zorgen dat gezinnen en individuen meer van hun zuurverdiende inkomen behouden.”

Inhoud van onze partners

In feite is belasting lange tijd als een last beschouwd. De term verschijnt in liberale kranten vóór de persberichten en onderzoeksdocumenten die ik heb beoordeeld. De Bewaker hij gebruikte het terug in 2000 onder de regering van Tony Blair, en De New York Times geschreven door Harold Wilson herverdeling van de “belastingdruk” in de jaren zestig.

Maar wat de geschiedenis van de “belastingdruk” ook is, de negatieve connotatie ervan blijft bestaan ​​voor campagnevoerders voor belastingrechtvaardigheid en linkse economen.

“Belasting is een van de manieren waarop we betalen voor de goede dingen in het leven, zoals de verpleegsters die voor ons zorgen en de leraren die onze kinderen opvoeden”, zegt Robert Palmer, hoofd van Tax Justice UK, die campagne voert voor een progressiever belastingstelsel. . “Er is geen weg naar een betere samenleving zonder een beredeneerd politiek gesprek over belasting, inclusief vermogensbelasting.

“De BBC had deze week gelijk toen ze vraagtekens zette bij de dominantie van nutteloze en politiek geladen termen als ‘belastingdruk’ in haar berichtgeving over de economie.”

[See also: A low-tax Labour Party would destroy the Conservatives]

IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *