Vijf jaar zijn verstreken sinds de Young Fathers een album uitbrachten. Als je hun backcatalogus destijds niet opnieuw hebt bekeken, zou het je vergeven zijn als je vergeet hoeveel hun nummers rocken. Zodra de openingsmaat van “Rice”, het eerste nummer van hun vierde album Zwaar Zwaar, ingesteld, alles begon. En je kunt je niet voorstellen waarom je ooit nog zou willen gaan zitten.

Het Schotse trio – Alloysious Massaquoi, Kayus Bankole en G Hastings – ontmoette elkaar twee decennia geleden als tieners en begon hun originele popsongs (compleet met dansnummers) uit te voeren tijdens een hiphopavond voor jongeren onder de 18 in de Bongo Club in Edinburgh. Alle anderen waren aan het vechten, maar het kon ze niet schelen. Na het uitbrengen van twee mixtapes, Dood, hun eigenlijke debuutalbum, won de Mercury Prize in 2014, het jaar waarin iedereen dacht dat FKA Twigs een schoenmaker was. Het volgende jaar werden ze geprezen om hun provocerende naam Er zijn blanken en zwarten, waar ze raciale vooroordelen veroorzaakten. Maar terwijl eerlijk realisme over het geweld van het arbeidersleven doordringt in al hun muziek, is de belangrijkste interesse van de groep niet politiek. Het is het ritme.

Anno 2014 was het geluid van Young Fathers volkomen eigenzinnig. Negen jaar later zijn er nog steeds geen andere artiesten die muziek maken zoals zij. Vanaf het begin maakten ze er een gewoonte van om zich niets aan te trekken van wat iemand anders van plan was, maar gewoon hun groepsinstinct te volgen – een gevoeligheid die nog steeds zichtbaar is op het nieuwe album van de band, dat experimentele rock, artpop, hiphop en noise combineert. Looping riffs waren ooit een constante in hun vaak schurende, altijd aanstekelijke muziek. De techniek is aanwezig op deze nieuwe plaat, maar vormt niet meer de kern van elk nummer. Het drietal had genoeg van het moeizame, moeizame studietraject waarin ze verwikkeld waren Cacao suiker (2018). Dus deze keer waren er maar drie, in de kelder. Ze vermeden herkansingen en overpeinzingen en maakten zich geen zorgen over achtergrondgeluid dat in de band sijpelde. Het is bijna alsof het enorme volume van de plaat ons laat voelen hoe klein de kamer was, de muren die bijna bezweken onder de energie.

Zwaar Zwaar bevat tien nummers, waarvan geen enkele langer duurt dan vier minuten. Het is geen lijvig album, maar een bomvol album, uitgevoerd met een wijze lichtheid. “I need to catch more fish, baby/I need to eat more rice”, zingen ze speels op “Rice”. Het trio haalde nauwelijks adem voordat ze ‘I Saw’ lanceerden, met een beat die doet denken aan Tame Impala’s geweldige ‘Elephant’. Alle drie de bandleden wisselen hier hun vocalen uit, hun overlappende nummers creëren een sfeer die eerder collegiaal dan competitief is – hoewel de melancholie blijft bestaan, de vermoeidheid duidelijk in hun herhaling van “I’ll keep walking the line”. Uiteindelijk wordt die litanie een strijdkreet: “Poets je tanden / was je gezicht”, dringen ze aan, en het effect ervan is ongelooflijk bemoedigend voor wat, in de handen van een mindere groep, misschien een beetje kinderachtig is.

De affiniteit van Young Fathers voor zenuwachtige pulsen is aanwezig, zelfs op de zachtste momenten van het album, zoals op ‘Geronimo’, het dichtste dat ze ooit bij een slaapliedje zullen komen. Het verschijnt in de vorm van alarmen en schokken op “Shoot Me Down”, en een rinkelende shuffle op de beroemde “Sink or Swim”. Hoe knoestig het geluid ook mag zijn, er is ook vreugde, geleverd door de kale percussie en heldere zang van de band. En terwijl Hastings, die de meeste instrumenten van de band bedient, strijkers, synths, drummachines en zelfs een “emmer met kettingen” tot zijn beschikking heeft, tot het voorlaatste nummer, is het precies de piano die zichzelf als het anker van dit nummer laat gelden. dossier. De honky-tonk-toetsen op “Holy Moly” brengen ons naar dancehall. Op het laatste nummer, “Be Your Lady” (“I wanna be your lady/Forgetting I’m the man”, is het oprechte refrein), zorgt de piano voor een zeldzame begeleiding bij de balladische opening van het nummer en – tenslotte brak de hel los in between: de grondtoon voor de hele plaat.

Selecteer en voer uw e-mailadres in

Ochtend telefoontjeEen snelle en essentiële gids voor binnenlandse en mondiale politiek van het politieke team van New Statesman.

BotsenEen wekelijkse nieuwsbrief die u helpt de stukken van de wereldwijde economische vertraging in elkaar te passen.

Wereld recensieThe New Statesman’s global affairs nieuwsbrief, elke maandag en vrijdag.

Groene tijdenDe wekelijkse milieu-e-mail van de New Statesman over de politiek, het bedrijfsleven en de cultuur van klimaat- en natuurcrises – elke donderdag in je inbox.

Cultuur bewerkenOnze wekelijkse cultuurnieuwsbrief – van boeken en kunst tot popcultuur en memes – wordt elke vrijdag verzonden.

Wekelijkse beoordelingenEen wekelijks overzicht van enkele van de beste artikelen die zijn gepubliceerd in de nieuwste editie van de New Statesman, die elke zaterdag wordt verzonden.

Ideeën en brievenElke woensdag een nieuwsbrief met de beste teksten uit de ideeënkatern en NS-archieven over politiek gedachtegoed, filosofie, kritiek en intellectuele geschiedenis.

Evenementen en aanbiedingenMeld u aan om informatie te ontvangen over NS-evenementen, abonnementsaanbiedingen en productupdates.


 • Administratie Kantoor
 • Kunst en cultuur
 • Bestuurslid
 • Zakelijke / zakelijke dienstverlening
 • Klantenservice
 • Communicatie
 • Constructie, werken, engineering
 • Onderwijs, curriculum en lesgeven
 • Milieu, natuurbehoud en NRM
 • Beheer en onderhoud van voorzieningen/terreinen
 • Financieel management
 • Gezondheid – medisch en medisch management
 • HR, training en organisatieontwikkeling
 • Informatie-en communicatietechnologie
 • Informatiediensten, statistieken, records, archieven
 • Infrastructuurbeheer – verkeer, gemeentelijke diensten
 • Juridische medewerkers en beoefenaars
 • Bibliothecarissen en bibliotheekbeheer
 • Beheer
 • Marketing
 • OH&S, risicobeheer
 • Operationeel beheer
 • Planning, beleid, strategie
 • Drukwerk, ontwerp, uitgeverij, web
 • Projecten, programma’s en adviseurs
 • Vastgoed-, asset- en wagenparkbeheer
 • Public relations en media
 • Inkoop en inkoop
 • Kwaliteitscontrole
 • Wetenschappelijk en technisch onderzoek en ontwikkeling
 • Beveiliging en wetshandhaving
 • Bezorgservice
 • Sport en recreatie
 • Reizen, accommodatie, toerisme
 • Welzijn, gemeenschap / sociale diensten
Young Fathers staan ​​bekend om hun vurige live-optredens, waarbij ze de contrasten van hun muziek tot een opwindend effect benadrukken. Er gaat niets boven de spanning van echte lichamen die samen in dezelfde kamer bewegen, maar de band kwam indrukwekkend dicht bij dat emotionele hoogtepunt op deze plaat. Zwaar ZwaarDe productie ervan – ook van Hastings – is noch flitsend, noch opzichtig lo-fi. En hoewel het combineren van genres al lang een hoofdbestanddeel van de hedendaagse pop is, lijkt de onverschilligheid waarmee ze generieke grenzen behandelen bijna revolutionair. Alleen Young Fathers kunnen zoveel invloeden aan, spelen met zoveel texturen en produceren zo’n gedefinieerd geluid.

Inhoud van onze partners

Heavy Heavy is nu beschikbaar op Ninja Tune.

[See also: Sam Smith: “Gloria” review – a bland, contrived pop record]

IPHONE 13 PRO MAX IPHONE 14 GIVEAWAY LINKEDIN [QMIWAP] GIVEAWAY IPHONE 14 PRO [9L4G0I] FREE IPHONE 14 BLACK FRIDAY [GWD0NM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 2023 GET A FREE IPHONE TODAY [9BSMBL] FREE IPHONE 14 LOOK [589RJW] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [2AHTKP] APPLE IPHONE 14 GIVEAWAY [HV72AD] FREE IPHONE 14 KING TECH EDITOR [65HJYW] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY NO HUMAN VERIFICATION [63HDW1] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [UT41C8] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY LIVE [UIIG7C] FREE FIRE IPHONE 14 EVENT [OL3AT6] GET IPHONE 14 PRO MAX FREE GIVEAWAY FLOWCODE [0EF8XW] APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY ENTER TO WIN A FREE BUMPPY [4NIHSX] IPHONE 14 PRO GIVEAWAY [XBJ839] GIVEAWAY OF IPHONE 14 [GVZAU3] IPHONE 14 DEALS UP TO 1 100 OFF FREE AIRPODS PRO AND MORE CNET [PUD5E7] FREE IPHONE 14 PRO MAX 2022 [BZ1P82] FREE APPLE IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY 102 WORKING [Q39E8T] IPHONE 14 GIVEAWAY IN TAMIL [SB3C9X] SIM FREE IPHONE 14 PRO MAX 5G 256GB MOBILE PHONE SILVER ARGOS [3NYVIM] IPHONE 14 PRO MAX GIVEAWAY INTERNATIONAL [F9466F] IPHONE 14 PRO ET IPHONE 14 PRO MAX APPLE [BAN8FF] NOËL CHEZ FREE QUEL IPHONE CHOISIR ENTRE L IPHONE 14 PRO ET L [6EIRNU] FREE IPHONE 14 PRO MAX WITHOUT HUMAN VERIFICATION [T0B9AX]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *